me... & my heroes

By: hanani jaafar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 28-May-2008 06:55 Email | Share | | Bookmark
BALI (PART III)

 
 
jogging...
View all 54 photos...
17.05.08
Mengwi - Bedugul - Tanah Lot

hari ni start berjalan2 9.30am..... so, after subuh me & marro spent time berjalan2 di pantai.. marro p jogging while i jalan2 je kat pantai tu sambil ambik gambar.....

first place singgah hari ini Pura Taman Ayun, one of pura orang2 istana. cuaca sangatla panas terik... tempatnya sangat cantik. pura ni takleh masuk just jalan2 kat compound dia je..

after that we went to bedugul, kalo kat malaysia ni macam cameron highlandsla... lunch here then p dia punye pasar.... dan bermulalah operasi tawar-menawar yang sangat hebat... masuk bas nampakla masing2 ngan bergondong2 beg plastik ... tapi time kat sini sat sangat, rasa rugi plak banyak benda tak beli..... huhuhuhuhuhu

after that, went to tanah lot..... everybody dah macam excited sangat to come here sbb dok dgr orang dok kata shopping kat sini best..... went to the pura first, the most fascinating pura.... scenery sangat cantik... people come here to wait for matahari terbenam... dah jalan2 seround, masing2 bergegas ke tempat shopping , but for me it was quite frustratingla sbb rasanya masa kat bedugul barang2 lagi menarik.... kat sini macam tak byk choice and even lagi mahal than bedugul tu!!!! ( dah start rasa menyesal tak borong kat bedugul but still penuh gak tangan nih!!!!!! )

pastu tak p tgk pon sunset tu...... dok sebok sangat shoppingnye!!!!! balik singgah dinner kat restaurant one of the shopping centre kat kuta, then trus balik hotel.





Tuesday, 27-May-2008 04:16 Email | Share | | Bookmark
BALI (PART II)

OUR HOTEL...
mcjude & k,fai
sohaimi & his 7 mths-preggy-wife nor
View all 64 photos...
16.05.08
Batubulan - Kintamani - Ubud

Tour started about 8.30am to Batubulan to watch barong & Keris dance @ Sahadewa.. kat area ni ada several halls yang buat pertunjukan ni.. scenery & background stage sgt cantik.nasib baik they all bagi sinopsis cerita kalo tak tak paham langsung apa diorang cakap..... i met my STF schoolmate here (punyela kat sini baru nak jumpa ko katik!)...

after that continue our journey to Kintamani, but on the day singgah sat kat souvenir centre don't know what's the name..... cuci2 mata sajer (adala beli kipas tangan sbb tak tahan panas), sbb kat sini fix price, dia bagi 30% less but of course still expensive compare to beli kat pasar2, barang is just the same!

sampai Kintamani terus ke Kintamani Restaurant for lunch... sangatla sejuknye kat sini rasa cam p turki dulu ...... kat sini nampak scenery Gunung Batur, Kintamani.

Lepas tu we continue to Ubud, and on the way ada singgah satu lagi souvenir centre..( still tak teruja untuk membeli!) then we went to Paintings centre kat Ubud.. Ubud is the centre of paintings, budak2 kecik dah buat painting cantek bangat! But still takde sapa interested to buy sbb mahal la!!!!!!

on the way back singgah Rumah Bali.... it is actually rumah org2 kampung kat situ, tp dah dijadikan as tourist attraction.. (ingat balik the concept of Balinese House masa belajar subject apa ntah ngan mdm norwina dulu! )

back to Kuta, we had our dinner at Restoran Sederhana, masakan padang.... sambil tgk hafiz hashim main badminton! then pak supir drop us kat tempat bom, then masing-masing dengan haluan sendiri... sepanjang jalan legian-kuta ni adalah deretan kedai dgn segala jenis barang, also got kuta square yg ada mall (where i finally found and bought that very important item!!!! hahahahaha)..

from that tempat bom tu tu our hotel actually agak jauh perjalanan, tp sbb excited nak tgk barang2 sampai tak terasa.... on the way back lepak2 kat Hard Rock sat... balik terus terbongkang! barula terasa penat gilllerrrrr!!!!!!


Monday, 26-May-2008 01:54 Email | Share | | Bookmark
BALI.....BALI.....BALI

before boarding...
dah sampai.....
nenek scary.....
View all 22 photos...
15.05.08
Malaysia- Denpasar- Jimbaran- Kuta

yey!!!!! office trip again!!!!!! this year our trip dekat2 malaysia jerrrr, but still oversea lah huhuhuhu.... and i think it was a last minute decision done by boss. dia p MATTA fair then terus booking.. THANX A LOT to DA BOSS!!!!! susah nak cari bos macam Ahmad Shahabuddin Bin Abdullah ni....

so....... our journey starts on 15th may, depart from KLIA at 3.00pm, QATAR Airways.... makanan dlm flight rasanya ini paling best compared tu MAS, Gulf air..... (tu je yg penah naik ).. sampai sana around 5 lebih.... dingdong2 kat dlm tu keluar terminal kul 6 dah gelap gelita.. rupa2rupanya kul 6 dah maghrib kat sana.......

our tour guide from bali, Pak Natsir terus bawak kitorang p Jimbaran Beach for dinner, sbb kalo balik hotel that time sangatla macet sbb our hotel betul2 kat tgh2 KUTA.... we had our seafood dinner yang takdela-sedap-sangat diiringi deruan ombak pantai Jimbaran....then balik hotel GRAND ISTANA RAMA....

situated kat kuta, within walking distance to Bali Hard Rock, Kuta Square, Tempat kena Bom, and paling menarik tempat shopping2 , sangat strategik!!!!!!



Monday, 17-Mar-2008 03:59 Email | Share | | Bookmark
what we did last CNY hols!!....

bila nak sampai ni....
dah bosan laaa....
menangis daaa....
View all 10 photos...
::9 February 2008::
Kenduri Kahwin An, Batu Pahat

balik from teluk intan, the next day early in the morning, we continue our journey to melaka, p umah ijam (marro's friend)... rehat2 sat, then terus ke batu pahat...... ingatkan dah dekat dari melaka tu.... rupa2nye 2 jam lebih gak..... huhuhuhuu...

tak banyak gambo pon ambik kat wedding tu...... marro dok sebok borak ngan member2 dia... yang i ni plak sebok dok 'menenen' si amriel while aiman dok main2 ngan kawan2 baru kat dlm rumah pengantin...

dah puas borak2, balik la..... lalu kat air itam, ingat nak singgah2 tgk2 barang, but the traffic sgtla teruknye... so terusla balik ke melaka... nak terus ke kl cam dah tak larat jek!



Wednesday, 12-Mar-2008 08:57 Email | Share | | Bookmark
what we did last CNY hols!!.....

buai decorator...
 
adam..
View all 29 photos...
:: 7 February 2008::
Bacaan Yasin & Naik Buai amriel & adam....
Rumah Tok & Opah @ Teluk Intan

Tok Din teringin nak kumpul2 semua anak cucu and buat kenduri sikit since semua orang dah cuti panjang ni.... Since adam pon tak buat apa2 majlis cukur jambul ke apa.... so buatla dia punye majlis naik buai.... pastu menyibukla amriel yg dah masuk 7 bulan ni naik buai jugak ...

Majlis started with bacaan Yasin first...... pastu makan tengahari yang siap ada 2 tong besar aiskrim huhuhuhuhuhu.... after zuhur, majlis naik buai amriel & adam.... ( nasib baik buai balance... ).... dan.... makan-makan lagi!!!!........

dah setel sume ada meeting family (AGM wooooooo)... bentangkan aktiviti yg dah buat sepanjang 2007... and coming activities of 2008!!!

last but not least..... family potraiture!!!!!





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net